1000 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO

Ankara Perde Tasarım

14-07-2023 10:36
Ankara Perde Tasarım

Ankara Perde Tasarım

Dekorasyon aşamasında perde hangi sırada yer almalı? Perde için bir sıralama söz konusu olmamakla birlikte, sona bırakmanız kumaş ve model seçimini sizin ve bizim için kolaylaştırıcı etkendir. Dekorasyonun bütününü gördükten sonra klasik veya modern bir tasarım mı ya da ne tür kumaş seçmemiz gerektiği konusunda kolay karar vermememize yardımcı olur.

Perde seçimi nasıl yapılmalı? Perde seçimi, evin dekorasyon şekline, sizin tercihlerinize ve bizim önerilerimize göre yapılmalıdır. Pencere yapısı ve odanın kullanım amacı perde seçiminde önemli etkendir.

Pencere yapısı perde tasarımı için etken midir? Evet pencere yapısı perde modeli ve tasarımı için önemli bir etkendir. Yere kadar olan camlar, fransız balkonlar, giyotin pencereler, geniş ve yüksek pencereler, açılır kanatlar balkon kapıları, perde tasarımında önemli rol oynar. Örneğin açılır kanat ile tavan arasında yeterli pay olmayan pencerelerde katlamalı perde uygulanamaz. Pencere üzeri ile tavan arasında en az 30-35 cm pay olmalıdır. Yere kadar olan camlarda katlama perde yerine panel (japon) veya kumaş perde tercih edilmesi daha doğrudur.

Duvar rengine göre perde seçimi? Duvar rengine göre iki türlü seçim yapabilirsiniz. Birincisi duvar renklerinde kumaş ve tül tercihleri yapılabilir. İkincisi ise zıt tonlarda kumaş ve tül kullanmanızdır. Birinci seçenekte perdeleriniz çok belirgin olmamakla birlikte evinizde derinlik ve yumuşaklık izlenimi verir. Zıt tonlar ise perdelerinizin daha belirgin olmasını sağlar. Duvar rengi dışında parke, mobilya, aydınlatma sistemleri ve halı da önemli etkendir.

Tül Perde Kumaş Seçimi

Tül perdeyi fon veya kumaş perdeyle kullanacaksanız düz, desensiz bir seçim yapmalısınız. Esas olan önce fon perde kumaşı seçmektir. Ancak kumaşın desenine göre organze, ipek ya da klasik desenli tüller seçilmesi doğru olur.

Kumaş perdelerde genellikle kullanılan tafta, ipek, ipek şönil, viskon, polyester, keten, jakarlı, saten gibi seçenekler, katlamalı, balon veya tirajlı mekanizma modelleri ile, klasik veya modern perde sınıfları için iyi malzemelerdir.

Evinizde sigara içiliyorsa, perdelik kumaşlarınızın kolay yıkanır, leke tutmayan ve ütü istemeyen malzemelerden seçin, gönül rahatlığı ile yıkayabilin.

Güneşliği, rengini solmasını istemediğiniz kalın perdenizi güneş ışığından korumak için de kullanabilirsiniz. Güneşliğin bazı perdeleri, özellikle desenli olanları daha güzel gösterdiğini unutmayın.

Çiçekli ve çizgili perdelik kumaşlar çok moda. Bu desenlerin sonbahar renklerinden oluşan tonları seçerek, evinizde gerçek bir sonbahar yeniliği gerçekleştirebilirsiniz. Hatta çiçekli ve çizgili desen kombineleriyle evinizde kır evi atmosferi yaratabilirsiniz.

Mekanınızın gerçeklerini unutmayın. Küçük pencereler için sade model ve kumaşları, karanlık odalarınız için şeffaf, açık renk tül ve perdeleri tercih edin. Büyük pencereli odalarınız için uçuşan, yerlere kadar uzanan modellere göre seçiminizi yapın.

Ayrıca kordon, püskül, saçak, renkli taş gibi aksesuarlarla yaşam alanlarınızı renklendirebilirsiniz.

Tül Perde Modelleri

Ankara’nın Çıkrıkçılar Yokuşundan hizmet veren “ Çopuroğlu Tekstil ” fonluk perdeler, Amerikan Pile, kuruvaze perde, katlamalı perde, stor ve zebra perde, çift mekanizmalı, plisel perde, silüet perde, baskılı stor perdeler, dikey perdeler, motorlu perde sistemleri, hastane perdeleri ve rustik çeşitleri ile konforu ve ayrıcalığı siz değerli müşterilerine sunmaktadır. Ayrıca perdelerinizi uyumlu perde aksesuarları ile de süslemektedir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.